دکتر سیدمحسن <span>طباطبایی</span> مزدآبادی

پایگاه اطلاع‌رسانی

دکتر سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی

هراس زلزله تهران را می‌توان از بین برد هراس زلزله تهران را می‌توان از بین برد

هراس زلزله تهران را می‌توان از بین برد

۱۵:۰۲ - ۱۳۹۴/۸/۱۱
شهری و جامعه
شماره خبر: ۴۳۷۵۶۳

مدیر مسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری گفت: با آموزش های پدافند غیرعامل، آموزش ابعاد اقتصادی مدیریت بحران، سرمایه گذاری جهت مقاوم سازی و بهسازی زیرساختهای شهری و غیره می توان هراس از زلزله تهران را از بین برد.
سید محسن طباطبایی مزدآبادی در گف‌توگو با خبرنگار شهری تسنیم درباره معضل بافت فرسوده در کلانشهر ها، گفت: این معضل در شرایط بروز بحران می تواند میزان خسارات را به طور تصاعدی افزایش دهد.

وی با اشاره به اقدامات سازمان نوسازی شهر تهران در راستای بهسازی و نوسازی بافت فرسوده از طریق مشارکت مردم، افزود: با تمام این تفاسیر معضل آسیپ پذیری پهنه های شهری در تهران همچنان پابرجاست و نیازمند توجه جدی تری است.

طباطبایی با اشاره به اینکه کلانشهر تهران از نظر تکتونیکی، از نواحی زلزله‌خیز محسوب می‌شود و گسل‌های فعال البرز مرکزی در آن قرار دارند، خاطرنشان کرد: تهران بر روی یکی از نقاط زلزله خیز دنیا و در مسیر کمربند لرزه خیز آلپ- هیمالیا قرار گرفته است و اگر از هم اکنون مدیریت جامعی در این زمینه صورت نگیرد در آینده ما با بحران های جدی رو به رو می شویم.

مدیرمسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری با اشاره به اینکه شهری مانند توکیو با مدیریت جامع توانسته است بر مخاطرات طبیعی به ویژه زلزله غلبه کند، گفت: در کلانشهر تهران نیز با آموزش های پدافند غیرعامل، آموزش ابعاد اقتصادی مدیریت بحران، سرمایه گذاری جهت مقاوم سازی و بهسازی زیرساختهای شهری و غیره می توان هراس از زلزله تهران را از بین برد.

مدرس دانشگاه خوارزمی با تاکید بر اینکه به نظر من اولویت اساسی برای مقابله با بحران زلزله در تهران بازسازی و نوسازی بافت فرسوده است، گفت: خوشبختانه اقدامات جامعی در این خصوص صورت گرفته است که اگر با همیاری تمامی سازمان ها و رسانه ها همراه شود می توان این کار بزرگ را به سرانجام رساند.

این کارشناس مسایل شهری با اشاره به اینکه در ارزیابی تعاریف رسمی بافت فرسوده درطرح جامع تهران در سال 1385 ،بافت فرسوده، محدوده‌‌ ای آسیب‌پذیر شهر در برابر مخاطرات طبیعی است،که نیازمند برنامه‌ریزی و مداخله هماهنگ برای سامان‌یابی است، گفت: بر اساس آمار حدود 17 هزار هکتار بافت فرسوده پایدار و ناپایدار در تهران وجود دارد و طبق شاخص‌‌های مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری وسعت پهنه‌‌های ناپایدار شهری در تهران 14792 هکتاربوده که تنها 3268 هکتار آن به دلیل هرسه شرط فرسودگی(ناپایداری،نفوذناپذیری و ریزدانگی) به عنوان بافت فرسوده مصوب شده و نیازمند مداخله هماهنگ وجدی است.

طباطبایی با اشاره به اینکه این پهنه‌ها که بخش اعظم آن‌ها در نیمه جنوبی تهران هستند، طیفی ازبافت‌های تاریخی، میانی، حاشیه‌ای و اسکان غیر رسمی ادوار مختلف را دربرمی‌گیرند، گفت: اکنون حدود نیمی ازبافت مسکونی شهر تهران دربرابر زلزله ناپایدارند و ساکنان این بافت‌ها عمدتاً کم درآمدبوده و به دلایل مختلف شانس کمتری برای جذب مشارکت وهدایت سرمایه به منظور نوسازی بافت فرسوده دارند.

منبع : خبرگزاری تسنیم

کد خبر: 871531

تاریخ انتشار: 94/07/05

 

آیا مایل به اطلاع از مطالب جدید هستید؟