دکتر سیدمحسن <span>طباطبایی</span> مزدآبادی

پایگاه اطلاع‌رسانی

دکتر سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی

چهار ظرفیت تهران برای جذب سرمایه گذار چهار ظرفیت تهران برای جذب سرمایه گذار

چهار ظرفیت تهران برای جذب سرمایه گذار

۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۶/۲۷
اقتصاد
شماره خبر: -۱۵۰۱۱۵۰

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران بر این باور است؛ تهران می تواند به بهشتی برای سرمایه گذاران تبدیل شود.

محسن طباطبایی مزدآبادی با بیان اینکه در زمینه جذب سرمایه گذاری به خصوص سرمایه گذاری خارجی چیزی که بیش از همه اهمیت دارد تصویر و چشم انداز یک شهر است، اظهار کرد: امنیت، فساد ستیزی، سیستم مدیریتی با ثبات و پویا از جمله عواملی هستند که تصویری روشن و رضایت بخش پیش روی سرمایه‌گذار قرار می دهند.

او منطق حاکم بر سرمایه گذاری را رقابت عنوان کرد و توضیح داد: سرمایه گذار تلاش دارد در جایی سرمایه‌گذاری کند که ضمن حفظ امنیت سرمایه بیشترین میزان فایده را به دست آورد.

طباطبایی مزدآبادی ادامه داد: مورد مهم دیگر در این زمینه عزم مدیریت شهری و در راس آن شخص شهردار است که باید اشتیاق خود را به جذب سرمایه گذار در تمام طول روند از مرحله مذاکره و جذب گرفته تا پایان قرارداد حفظ کند.  مورد بوگوتا در اویل دهه 2000 و گلاسکو و بارسلونا در دهه هایی 80 و 90 تصدیق کننده این موضوع است؛ داشتن رهبران قوی در شهر در هر سه مورد بسیار حیاتی بوده است آنها ابتدا به تبلیغات در عرصه رسانه ای برای جذب سرمایه گذار اقدام می کنند سپس تمامی بخشهای مربوطه را بسیج کرده و پای کار می آورند.

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تاکید بر اینکه در کلانشهر تهران فرصتهای سرمایه گذاری متعددی وجود دارد که می تواند این شهر را به بهشت سرمایه گذاران تبدیل کند، افزود: به لحاظ اجتماعی حدود 15 درصد جمعیت شهر نشین کشور در تهران ساکن هستند. از نظر نیروی انسانی ماهر و تحصیلکرده  18درصد کل دانشجویان کشور و نزدیک به 50 درصد استادان دانشگاه در تهران شاغل و بیش از 18 درصد پزشکان متخصص کشور در تهران هستند. همچنین بیش از 50 درصد مطبوعات کشور در تهران منتشر می‏شوند.

این کارشناس اقتصاد شهری تاکید دارد: از نظر اقتصادی نیز وضع به همین منوال است و 20 درصد کل GDP کشور مربوط به تهران است این موضوع خود یک جاذبه برای سرمایه گذاران خارجی محسوب می شود.

او با بیان اینکه تهران برای سرمایه گذاری به خصوص سرمایه گذاری خارجی ظرفیتهای بسیاری دارد؛ توضیح داد: از جمله این ظرفیت ها بهسازی و نوسازی زیرساختهای این شهر است. بسیاری از کشورهای جهان برای نوسازی زیرساختهای شهری خود به صورت جدی اقدام کرده‌اند. برزیل به تنهایی بین سال‌های 1990 تا 2014 موفق به جذب 300 میلیون دلار سرمایه از طریق ppp شده است. در کشور هندوستان، سرمایه‌گذاری مورد نیاز زیرساخت‌های شهری 300 میلیارد یورو در پنج سال آتی است.

طباطبایی مزدآبادی افزود: در تهران هم زیرساختها به شدت نیاز به بازسازی دارند شبکه آب شهر تهران بسیار قدیمی بوده و نیاز به نوسازی دارد. به نحوی که الان این شهر به میزان 25درصد هدر رفت آب دارد که عمده آن ناشی از همین سیستم فرسوده آبرسانی است. در این زمینه نیازمند تجهیزات و دستگاههای مدرن هستیم که با جذب سرمایه گذاری خارجی می توان آنها را به دست آورد.

او گفت: در زمینه شبکه‌های برق و مخابرات و فاضلاب  و ارتباطات و همچنین شبکه حمل و نقل شهری بخصوص حمل و نقل عمومی وضع به همین منوال است روزانه نزدیک به 6 میلیون لیتر بنزین در تهران هدر می‌رود که نیاز به هوشمندسازی شبکه حمل و نقل را دوچندان می‌سازد.

این استاد دانشگاه زمینه دیگر برای جذب سرمایه گذاری خارجی در تهران را نوسازی بافتهای فرسوده، عنوان و بیان کرد: بر اساس آمار حدود 17 هزار هکتار بافت فرسوده در تهران وجود دارد که نیازمند مداخله است که این یک ظرفیت عظیم برای سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

به گفته او؛ موضوع دیگر در این زمینه سرمایه گذاری برای گذار به شهر هوشمند است. میزان نفوذ اینترنت در تهران حدود 30درصد است که هنوز تا رسیدن به سطح بالای جهانی فاصله بسیار دارد و برای هوشمندسازی ابتدا باید شبکه اینترنت را توسعه داد.

به عقیده دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری شهری ایران، زمینه مهم دیگر برای سرمایه گذاری در کلانشهر تهران توسعه زیرساختهای گردشگری است.

آنطور که او توضیح داده است؛ در زمینه توسعه زیرساختهای ورزشی برای میزبانی رویدادهای بزرگ می توان بازار بزرگ سرمایه گذاری خارجی ایجاد کرد.

منبع : شهرنوشت
تاریخ انتشار : 1397/06/25

آیا مایل به اطلاع از مطالب جدید هستید؟