دکتر سیدمحسن <span>طباطبایی</span> مزدآبادی

پایگاه اطلاع‌رسانی

دکتر سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی

کلیدهای امروزی برای اقتصاد شهرها؛ رمز موفقیت شهرهای نوآور در "جذب مغزهای خلاق" کلیدهای امروزی برای اقتصاد شهرها؛ رمز موفقیت شهرهای نوآور در "جذب مغزهای خلاق"

کلیدهای امروزی برای اقتصاد شهرها؛ رمز موفقیت شهرهای نوآور در "جذب مغزهای خلاق"

۱۲:۰۵ - ۱۳۹۷/۱/۲۶
اقتصاد
شماره خبر: -۱۳۲۱۱۳۲

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری با اشاره به اهمیت تحقیق و توسعه در شهرها گفت: حرکت به سمت سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و برقراری ارتباط بین مراکز علمی و صنعتی آن چیزی است که شهرهای ما به‌ویژه کلانشهرها باید به‌عنوان نقشه‌راه پیش پای خود قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران،  سید محسن طباطبایی مزدآبادی با بیان اینکه با قاطعیت می‌توان نوآوری و ایده‌های خلاق را کلیدهای اقتصاد امروز جوامع و شهر‌ها دانست اظهار داشت: اما نکته اینجاست که اقتصاد دانش بصورت یکدست و متوازن در شهر‌ها و جوامع مختلف توزیع و پخش نمی‌شود. 

وی ادامه داد: اقتصاد دانش بنا به ماهیت خود بصورت متمرکز و خوشه‌ای است بخاطر همین موضوع جغرافیای نوآوری در جهان به سمت توازن و برابری پیش نمی‌رود و شهرهای نوآور بیش از پیش افراد خلاق را به سمت خود می‌کشند و چرخه نوآوری خود را تکمیل می‌کنند.  

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه آنچه زیربنای اقتصاد دانش بنیان و نوآوری است بدون شک سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه است خاطرنشان کرد: شهر‌ها و مناطق اقتصادی موفق آنهایی هستند که به مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی متصل و متکی هستند.  

طباطبایی متذکر شد: بدون تحقیق و توسعه در دانشگاه استنفورد، بدون معجزه فناوری در موسسه فناوری ماساچوست و بدون کمبریج و مراکز تحقیق و توسعه پیتزبورگ و کارنگی ملون، بدون شک دره سیکلون بعنوان پایتخت فناوری و انفورماتیک جهان وجود نداشت.  

وی با تاکید بر اینکه این یک قاعده است و در حقیقت تصور یک شهر تکنولوژیک بدون رابطه تنگاتنگ آن با مراکز علمی و تحقیقاتی با سرمایه گذاری بالا در تحقیق و توسعه غیر ممکن است توضیح داد: با توجه به اهمیت تحقیق و توسعه در رشد اقتصادی گزارش‌ها نشان می‌دهد که سرمایه گذاری جهانی در تحقیق و توسعه (R&D) با رشد 3.5 درصدی در سال 2016 به حدود 2 تریلیون دلار رسیده است.  

به گفته وی، ایالات متحده در سال 2017 بالا‌ترین سرمایه‌گذاری را به میزان 2.83 درصد از کل GDP کشور در تحقیق و توسعه داشته است که متعاقب آن کشورهای چین، ژاپن، آلمان و کره جنوبی قرار دارند که کره جنوبی حدود 4.3 درصد تولید ناخالص داخلی‌اش را به سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه اختصاص داده و در این زمینه یک استثنا و پیشرو محسوب می‌شود.  

طباطبایی افزود: این در حالیست که در سال 2017 جمهوری اسلامی ایران تنها 0.75 درصد GDP را به این امر اختصاص داده است و بنابراین ارتقا سهم تحقیق و توسعه در بودجه‌های ملی یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای توسعه کشور است.  

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه از طرف دیگر نوآوری‌ها امروزه ماهیتی سیال و جهانی پیدا کرده‌اند تصریح کرد: آن‌ها در چارچوب مرزهای جغرافیایی محصور نمی‌مانند و راه خود را به شرکت‌ها و شهر‌ها در اقصی نقاط جهان پیدا می‌کنند. 

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تاکید براینکه نوآوری و تحقیق و توسعه میل به خوشه‌ای شدن و تجمع دارد و این تجمع در محیطهای مساعد صورت می‌گیرد اظهار داشت: سیسکو امکانات تحقیق و توسعه‌اش را به بنگلور در هندوستان می‌برد، تویوتا در تایلند مقر تحقیق و توسعه دارد و نوکیا در کشورهای مانند هند برزیل و چین سرمایه گذاری می‌کند.  

به گفته طباطبایی این داستان ادامه دارد و کشورهایی چون سنگاپور و هنگ کنگ بعنوان خوشه‌های نوظهور فناوری پدیدار می‌شوند. چین و هند امروزه به محیط‌های جذاب برای شرکتهای تحقیق و توسعه تبدیل شده‌اند این کشور‌ها بخاطر وفور نیروی کار متخصص و ماهر هزینه تحقیق و توسعه را به طور چشمگیری پایین می‌آورند.  

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد آنچه که شهرهای ما به‌ویژه کلانشهر‌ها بایستی به عنوان نقشه راه پیش پای خود قرار دهند حرکت به سمت سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه و برقراری ارتباط بین مراکز علمی و صنعتی است.  

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران خاطر‌نشان کرد: شهرهای ما باید به عرصه‌ای برای انتقال تجارب و تحقیقات علمی به نتایج عملی تبدیل شوند تنها در این صورت است که می‌توانند به شهر مولد و کارآفرین دست یافت. 

 

منبع : خبرگزاری تسنیم

شماره خبر : 1696745

آیا مایل به اطلاع از مطالب جدید هستید؟