دکتر سیدمحسن <span>طباطبایی</span> مزدآبادی

پایگاه اطلاع‌رسانی

دکتر سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی

امکان تامین هزینه سالانه ۳۲۰ هزار خانوار نیازمند از محل اسراف در «برنج، گندم و روغن» امکان تامین هزینه سالانه ۳۲۰ هزار خانوار نیازمند از محل اسراف در «برنج، گندم و روغن»

امکان تامین هزینه سالانه ۳۲۰ هزار خانوار نیازمند از محل اسراف در «برنج، گندم و روغن»

۱۳:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۴
شهری و جامعه
شماره خبر: ۲۷۹۷۳

دکتر سید محسن طباطبایی مزدآبادی گفت: در حدود ۶۹۰ میلیون دلار دورریز و اسراف در مصرف گندم و نان، حدود ۱۴۰ میلیون دلار در برنج و حدود ۲۰۵ میلیون دلار در مصرف روغن در کشور داریم که با این رقم می‌توان هزینه سالانه ۳۲۰ هزار خانواده نیازمند را تأمین کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه تهران با اشاره به بایسته‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه مصرف و تولید گفت: بنابر مقتضیات زمانی و مکانی، مصادیق مصرف و کار در دنیای کنونی، متفاوت از گذشته است و با پیشرفت جوامع و پیچیدگی تعاملات انسانی و ارتباطات اقتصادی کشورها، این دو مفهوم، خود را در قالب جدید، نمایان می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر، بحث تولید و مصرف، از بحث فردی، فراتر رفته و ابعاد اجتماعی- اقتصادی عظیم و جدیدی در سطح ملی و بین‌المللی پیدا کرده، افزود: به طوری که در بسیاری از موارد، متأثر از مسائل سیاسی منطقه‌ای و جهانی نیز می‌باشد. 

دکتر طباطبایی با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کشورهای متخاصم ، از هیچ اقدامی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی فروگذار نکردند اما به سبب عنایات حق تعالی و توجهات ائمه معصومین علیهم‌السلام و رهبری ولی‌فقیه و پشتیبانی و بصیرت ملت غیور، از اقدامات خود نتیجه‌ای نگرفتند، گفت: از این رو، آنها به‌ناچار، حربه اقتصادی و تحریم در حوزه‌های مختلف را به کار بستند و  به همین دلیل بود که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، با درک صحیح و حکیمانه خود از شرایط اقتصادی و سیاسی کشور، منطقه و بین‌الملل، از دهه 70 تاکنون در قالب سخنرانی‌های مختلف و نام‌گذاری سال‌ها، موضوعات مهم اقتصادی را مورد تأکید قرار داده و راهکارهای لازم را مطرح نموده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه آمارها در زمینه مصرف انرژی و مواد غذایی، مبین مصرف بیش از حد در این دو بخش اقتصادی است، گفت: متأسفانه، ما یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای جهان در زمینه انرژی هستیم و  آمارهای مقایسه‌ای میان مصرف انرژی در ایران و چند کشور دیگر، به صراحت بیان می‌کند که چنانچه مصرف سرانه انرژی در ایران را 100 واحد در نظر بگیریم، این رقم در چین 33، در هند 19 و در اندونزی 14 واحد است که این حد از زیاده‌روی در مصرف انرژی، مصداق اسراف است («كلوا و اشربوا و لاتسرفوا انه لايحب المسرفين»).

این کارشناس مسائل اقتصادی یکی از نقص‌های بخش مصرف در کشور را در زمینه مواد غذایی عنوان کرد و گفت: طبق برآوردها، به طور کلی در حدود 690 میلیون دلار دورریز و اسراف در مصرف گندم و نان، حدود 140 میلیون دلار در برنج و حدود 205 میلیون دلار در مصرف روغن در کشور بوده است که جمعاً حدود یک میلیارد دلار، اتلاف و اسراف، تنها در سه محصول گندم، برنج و روغن در کشور داریم.

طباطبایی گفت: با برآوردهای علمی صورت گرفته توسط این انجمن، با این رقم قابل‌توجه می‌توان وام ازدواج حدود 350 هزار جوان را فراهم کرد، همچنین با این رقم می‌توان جهیزیه آبرومندی برای تقریباً 254هزار نوعروس یا هزینه سالانه 320 هزار خانواده نیازمند  تأمین کرد.

این استاد دانشگاه در خصوص وضعیت تولید در کشور نیز گفت: بهره‌وری، به‌عنوان یکی از الزامات تولید در مباحث اقتصادی، مطرح می‌شود که از مهم‌ترین موارد آن، بهره‌وری نیروی انسانی است. نیروی انسانی باتجربه، خلاق، آموزش‌دیده و جهادی، لازمه تولید ملی در شرایط کنونی است 

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر حدود 65 درصد بازار لوازم‌خانگی در دستان برندهای مرتبط خارجی است که این امر منجر به کاهش مزیت رقابتی تولیدکنندگان داخلی و خروج تدریجی آن‌ها از بازارهای داخلی و بعضاً ورشکستگی شرکت‌های تولیدکننده لوازم‌خانگی شده است، افزود: مقابله با قاچاق نیز یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حمایت از تولید داخلی است.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران تاکید کرد: ورود حدود 20 میلیارد دلار قاچاق در کشور که در مقابله با تولید داخلی، رقم بسیار قابل‌توجهی است، مسئله مهمی است. این حد از قاچاق قطعاً زیرساخت‌های تولیدی در کشور را ناتوان خواهد نمود.

وی در بخش پایانی از این سخنرانی راهبردهایی نیز برای بهبود وضعیت تولید و مصرف بر اساس الگوی اقتصاد مقاومتی ارائه کرد.

دکتر طباطبایی گفت: راهکار اصلی در رفع مشکلات مربوط به مصرف در کشور، توجه ویژه به سبک زندگی و معماری اسلامی- ایرانی است و در  خصوص راهکارهای بخش تولید، توجه به مردمی کردن اقتصاد، توانمندسازی بخش خصوصی و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، از زمینه‌های مهم پیشرفت پایدار و بلندمدت در کشور می‌باشد.

 استاد دانشگاه یادآور شد: یکی از محورهای اصلی در اقتصاد مقاومتی، بومی‌سازی اقتصادی است چرا که توجه به مشاغل خانگی، فعال‌سازی و همگرا نمودن ظرفیت‌های اقتصادی نهفته شهروندان در سطح محلات، کمک‌های قابل‌توجهی به مبانی اقتصاد مقاومتی در اقتصاد محله و اقتصاد شهر خواهد نمود.

 

منبع : خبرگزاری دانشجو

تاریخ انتشار : 1395/11/01

شماره خبر : 578084

آیا مایل به اطلاع از مطالب جدید هستید؟