دکتر سیدمحسن <span>طباطبایی</span> مزدآبادی

پایگاه اطلاع‌رسانی

دکتر سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی

مسیر دشوار تا دستیابی به سهم 4 درصدی تحقیق از رشد ناخالص ملی مسیر دشوار تا دستیابی به سهم 4 درصدی تحقیق از رشد ناخالص ملی

مسیر دشوار تا دستیابی به سهم 4 درصدی تحقیق از رشد ناخالص ملی

۰۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۴/۱۳
اقتصاد
شماره خبر: ۸۸۹۱۲

خبرگزاری ایرنا : سید محسن طباطبایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا با بیان این که سهم چهار درصدی تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی برای افق 1404 تدوین شده است، گفت: براساس گزارش‌های سال 2015، جمهوری اسلامی ایران از بین 141 کشور در رتبه 106 نوآوری اقتصادی قرار دارد و باید تلاش مضاعفی در این زمینه انجام شود.

وی با اشاره به ضرورت دستیابی به الگوی دانش بنیان در فضای اقتصادی کشور گفت: در الگوی اقتصاد مقاومتی بر حرکت به سوی دانش بنیان شدن فضای اقتصادی تاکید شده است. بند دو این الگو بر پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیاده‌سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش‌بنیان در منطقه تاکید دارد.
مدرس دانشگاه خورازمی گفت: هفت نقطه از 10 مکان مستعد جهان برای برون سپاری فعالیت‌ها و خدمات دانش بنیان در منطقه آسیاست اما رتبه آسیا و اقیانوسیه در این زمینه تقریبا نصف کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه است که نشانگر اختصاص درصد کمی از تولید ناخالص ملی به تحقیق و توسعه است.
وی ادامه داد: براساس معیارهای توصیه جهانی، کشورها باید حداقل 5.1 درصد از تولید ناخالص ملی خود را به تحقیق و توسعه اختصاص دهند و نوآوری ها نیز باید به گونه ای هدایت شوند که رویکردی صرفه جویانه داشته و به سود اقشار محروم جامعه باشد.
طباطبایی سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه و نوآوری را یک راه حل دانست و افزود: بهره وری سرمایه گذاری در کشورهای رو به توسعه به مراتب بیشتر و موثرتر از کشورهای توسعه یافته است، به طوری که 10 درصد ضریب افزایش نفوذ تلفن همراه هوشمند، چهار درصد افزایش بهره وری کل را به دنبال دارد.
نائب رئیس هیات مدیره انجمن علمی اقتصاد شهری ایران ادامه داد: اگرچه سهم منطقه آسیا در اقتصاد جهانی همواره در حال رشد بوده و از 21درصد GDP جهانی در سال 1980 به 38 درصد در سال 2012 رسیده است اما شواهد نشان می دهد چنانچه کشورهای آسیا به خصوص اقتصادهای رو به رشد بخواهند این رشد را حفظ کنند، ناچارند در اقتصاد دانش بنیان سرمایه‌گذاری کنند و اگر قرار است قرن بیست و یکم قرن آسیا باشد بایستی ظرفیت اقتصاد دانش بنیان خود را اعتلا ببخشند.
وی توضیح داد: کره جنوبی طی 45 سال سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی را از نیم درصد به سه و هفت دهم درصد رسانده است و هم اکنون شهر سئول رتبه بالایی در زمینه آی سی تی دارد و با 180 میلیارد دلار صادرات محصولات الکترونیکی داشت و 32 درصد از این مبلغ به گوشی های تلفن همراه سامسونگ اختصاص دارد.

منبع : خبرگزاری ایرنا

تاریخ انتشار : 1395/04/12

شماره خبر : 82134013

آیا مایل به اطلاع از مطالب جدید هستید؟